16 June 2024, 09:13 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Vreugde-explosie bij Laakkwartier

HVV Laakkwartier handhaafde zich gisteren op het sportpark van RKDEO door Concordia in een degradatieduel met 2-1 te verslaan. Door de Haagse aanhang werd het duel als 'Het Wonder van Nootdorp' gekarakteriseerd.

De emoties liepen tijdens het door scheidsrechter Henk Ruijl geleide duel hoog op. Tijdens en achteraf gezien hebben zich, mede door het adequaat optreden van Ruijl zich geen ernstige incidenten voorgedaan. Maar het waren juist de momenten, zoals een rode kaart aan de zijde van Laakkwartier, twee strafschoppen en waarschuwingen aan coaches, die voor emoties zorgden.

In dit opzicht was het mooiste emotioneel moment toen vanuit de technische staf werd aangegeven dat deze zege werd opgedragen aan Teun Tolenaars, waarvan zijn vrouw Joke deze week plotseling was overleden. Een dag voor het duel in crematorium Ockenburgh was afscheid van haar genomen.

In voetballend opzicht was er voor de Hagenaars sprake van het ‘Wonder van Nootdorp’, want voor rust was Concordia veruit de betere ploeg. Het zwakke Laakkwartier werd in sommige fases compleet overspeeld en had geluk dat de achterstand bij de rust slecht tot één doelpunt bleef beperkt.

Na rust verbaasde Laakkwartier vriend en vijand door opeens wel fel op de bal te zitten en door een trefzekere kopbal terug in de wedstrijd te komen. Maar op het moment dat Concordia, na veel discussie over wel of geen strafschop, vanaf elf meter mocht aanleggen werd de 39-jarige doelman Arslan Ozgun de held door de inzet te keren. De aanhang van Laakkwartier ging compleet uit zijn dak.

Nadat arbiter Henk Ruijl met een 1-1 stand beide ploegen de verlening inloodste, was daar opeens het moment toen hij besloot om Laakkwartier in de tweede helft van de verlenging een strafschop te geven. De Delftse doelman werd bestraft voor het met gestrekt spelen van de man en de bal. Na de benutte strafschop schreeuwde de Haagse aanhang Laakkwartier naar de eindfase. Met tien man zo’n belangrijke zege halen gaat dan ook zeker de clubhistorie in. Bij Concordia was er sprake van een grote teleurstelling.

Vanuit binnen- en buitenland land kwamen de felicitaties binnen. Zo reageerden Harry Ballemaker en Sjaak Polak persoonlijk bij een dolgelukkige voorzitter Ron Jansen, die dan ook een traantje wegpinkten.